Справа щодо колишнього керівника ДП «Держінформ’юст»: у ВАКС триває підготовче засідання

10:09, 11 февраля 2022
Екскерівника обвинувачують у заволодінні грошовими коштами державного при закупівлі програмного забезпечення Trueconfserver, що завдало збитків на суму близько 6,5 млн гривень, а також службовому підробленні.
Справа щодо колишнього керівника ДП «Держінформ’юст»: у ВАКС триває підготовче засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вищому антикорупційному суді триває підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього керівника ДП «Держінформ’юст» та його співучасників у заволодінні грошовими коштами державного при закупівлі програмного забезпечення Trueconfserver, що завдало збитків на суму близько 6,5 млн гривень, а також службовому підробленні. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що ще у листопаді 2020 року прокурорами САП було направлено до ВАКС обвинувальний акт у вказаній справі. Проте підготовче судове засідання й досі не завершено.

У зв’язку з неявками у судові засідання обвинувачених до ВАКС, в сукупності з іншими обставинами, прокурором САП до ВАКС були подані клопотання про застосування щодо колишнього керівника ДП «ДЕРЖІНФОРМ’ЮСТ» застави у розмірі 6 408 998 гривень, а відносно іншого співучасника – 2 043 000 гривень.

«12.01.2022 колегією суддів ВАКС клопотання прокурора САП задоволені частково, зокрема, колишньому посадовцю ДП «ДЕРЖІНФОРМ’ЮСТ» визначено заставу у розмірі 744 300 гривень, іншому співучаснику – 496 200 гривень.

Проте, встановлену заставу судом обвинувачені до цього часу не внесли.

27.01.2022 прокурор САП звернувся до ВАКС із клопотаннями про зміну вказаним особам запобіжних заходів у вигляді застави на запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, розгляд яких колегією суддів ВАКС було призначено на 10.02.2022.

10.02.2022 через неявку без поважних причин в судове засідання для розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу, колегією суддів ВАКС щодо одного із співучасників застосовано привід на 17.02.2022.

Крім того, в цей же день колегія суддів ВАКС не змогла завершити розгляд клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу у виді застави на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому посадовцю ДП «ДЕРЖІНФОРМ’ЮСТ», відклавши судове засідання на 17.02.2022, у зв’язку з необхідністю виконання обов’язків слідчих суддів.

Від час досудового розслідування колишнього посадовця ДП «ДЕРЖІНФОРМ’ЮСТ» було затримано при спробі виїзду до Російської Федерації з речами й документами, що давали підстави вважати про можливість його тривалого перебування за межами України. Крім того, відповідно до ст. 186 КПК України клопотання про зміну запобіжного заходу розглядається судом невідкладно, але не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження до суду клопотання, якщо обвинувачений перебуває на свободі», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що за розтрату понад 7 млн грн судитимуть колишніх очільників ДП «Інформаційні судові системи» та «Інформаційний центр».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber  та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва