Єрмак: РФ хоче захопити Схід та Південь, і нав'язати таку лінію розподілу

13:14, 27 марта 2022
Глава Офісу Президента Андрій Єрмак розповів, що РФ хоче реалізувати в Україні «корейський сценарій».
Єрмак: РФ хоче захопити Схід та Південь, і нав'язати таку лінію розподілу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак в Телеграм розповів, що РФ хоче реалізувати в Україні «корейський сценарій». 

"Наша розвідка повідомляє про наявність одного з можливих сценаріїв російського керівництва - так званого «корейського», за яким вони хочуть захопити Схід та Південь України. І нав‘язати нам таку лінію розподілу між окупованими та неокупованими територіями", — повідомив він. 

Але, за словами Єрмака,  для України не може бути жодних сценаріїв, жодних компромісів, які стосуються територіальної цілісності та суверенітету.

"Український народ, армія не дозволять Росії окупувати наші території. Люди демонструють, що раби не можуть окупувати вільних", — повідомив глава ОП.

 

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що президент Росії Путін може спробувати нав'язати Києву так званий корейський сценарій, повідомляє в Telegram ГУР.

За словами Буданова, після невдач під Києвом і провалу планів щодо повалення влади Путін змінює оперативні плани на південь і схід України

"Є підстави вважати, що він розглядає корейський сценарій для України. Тобто спробує нав'язати лінію розподілу між неокупованими і окупованими регіонами нашої країни. Фактично це спроба створити в Україні Північну і Південну Корею. Адже проковтнути всю державу він точно не в силі", - зазначив він.

Він також підкреслив, що для Росії як і раніше актуальним залишається питання сухопутного коридору в окупований Крим, але оборона Маріуполя скувала значні сили противника.

"Окупанти спробують сколотити окуповані території в єдине квазідержавне утворення, яке будуть протиставляти незалежній Україні. Ми вже бачимо спробу створити "паралельні" органи влади на окупованих територіях і змусити людей відмовитися від гривні", - сказав Буданов.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва