Переговори України та РФ завершилися: перші підсумки зустрічі у Стамбулі

14:40, 29 марта 2022
Наша перша перемога переміщення перемовин із Білорусі до Туреччини, — сказав Давид Арахамія.
Переговори України та РФ завершилися: перші підсумки зустрічі у Стамбулі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Переговори України та Росії у турецькому Стамбулі завершилися. На брифінгу української делегації голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив підсумки зустрічі. 

Головні заяви:

- Ми наполягаємо, щоб це був міжнародний договір, який будуть підписувати всі гаранти безпеки, які будуть ратифікувати... Щоб не повторювати помилку, яка була колись у Будапештському меморандумі — це виявився просто папірець.

- Кого ми бачимо серед гарантів? В першу чергу — країни Радбезу ООН: Великобританія, КНР, і рф також туди входить, США, Франція, Туреччина, Німеччина, Канада, Італія, Польща, Ізраїль.

- Ми пропонуємо зробити вільне приєднання до договору гарантій. Тобто в нас є мінімальний обсяг гарантій, які ми хочемо отримати, але якщо інші країни хочуть також приєднатися - ми дамо їм таке юридичне право.

- У нас неврегульовані питання з ОРДЛО, Кримом та Севастополем, тому міжнародні гарантії безпеки тимчасово не будуть працювати на цій території.

- Деякі країни вже дали попереднє погодження, але ми чекаємо офіційних повідомлень.

-  Дуже важливо: ми записали прямо в цей договір, що всі країни-гаранти мають допомагати Україні вступити якнайшвидше до Європейського Союзу.

Тим часом глава делегації РФ Володимир Мединський та заступник глави Міноборони РФ Олександр Фомін також розповіли про підсумки переговорів. Головні заяви:

- переговори РФ та України пройшли конструктивно;

- зустріч Путіна та Зеленського можлива, але після розробки та підготовки мирного договору;

- Міноборони РФ вирішило кардинально скоротити військову активність на київському та чернігівському напрямку через переход переговорів у "практичну площину".

Раніше ми писали, що переговори України та РФ відбулися сьогодні у Стамбулі після серії зустрічей делегацій в онлайн форматі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України