Перевірка ціноутворення в період дії воєнного стану: роз’яснення ДПС

21:18, 7 мая 2022
Перевірки проводитимуться у деяких випадках.
Перевірка ціноутворення в період дії воєнного стану: роз’яснення ДПС
Джерело фото: tusovka.kr.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ДПС у Київській області пояснило питання перевірок ціноутворення в період дії воєнного стану. Інформацію оприлюднили на Facebook-сторінці відомства.

«Друзі, тимчасово, на період дії воєнного стану податковим органам надано повноваження здійснення державного контролю/нагляду та спостереження у сфері ціноутворення, відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення».

До припинення воєнного стану податкові органи здійснюватимуть контроль за дотриманням платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки), крім контролю цінової і тарифної політики у сферах енергетики та комунальних послуг, шляхом проведення фактичних перевірок.

Зазначені перевірки проводитимуться, зокрема, у випадку:

- отримання у встановленому законодавством порядку від державних органів або органів місцевого самоврядування інформації, що свідчить про можливі порушення платником податків законодавства про ціни і ціноутворення;

- отримання письмового звернення покупця (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін», — сказано у повідомленні.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва