Як захистити автомобіль під час війни: поради водіям

08:22, 17 мая 2022
Краще завчасно подбати про надійний захист.
Як захистити автомобіль під час війни: поради водіям
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На війні не встоюють навіть броньовані танки. Тож уламки та вибухова хвиля можуть нанести невиправних пошкоджень звичайному автомобілю. Сподіватися на те, що в результаті інциденту авто відбудеться лише запуском сигналізації, – не варто. Краще завчасно подбати про надійний захист, кажуть у «OLX Blog».

Машина в гаражі

Металевий гараж захистить лише від уламків цегли та штукатурки. Надійним в гаражі можна вважати дах зі стандартних залізобетонних плит. Решта перекрить пробивається уламками. Але якщо слабкі стіни зруйнує вибух, плити вагою близько тони впадуть на машину, тож тут ситуація двояка. Бажано, щоб у гаражі не було вікон. Їх краще забити або закласти мішками з піском.

Для класичного гаража на поверхні вирішальним буде його фізична міцність. Що товстішими будуть стіни, то більшої сили вибух споруда витримає. Осколки бомб, ракет і снарядів машині, захованій у цегляному гаражі з ЗБВ-перекриттям, не страшні.

Машину в гаражі треба ставити капотом у глибину, бо ворота легко зносяться. Так двигун постраждає менше.

Та найкраще сховище для автомобіля на випадок обстрілів – підземний гараж.

Машина на вулиці

Що ж стосується вулиці, то цегляний паркан певною мірою може бути захистом. А бетонний «європаркан» затримує дрібні осколки, але не витримує навіть легкої вибухової хвилі. Його перевага у тому, що він майже не розлітається на великі уламки – ті вироби, що мають всередині арматуру. Можна захистити авто листами фанери, дерев’яними щитами, фрагментами дерев’яних меблів. Але це більше захист для скла від уламків споруд. Вибухову хвилю вони не витримають.

Ще однією небезпекою можуть стати не снаряди, а зловмисники. Машина за відсутності господарів з великою ймовірністю може стати жертвою мародерів. Тут краще не зберігати цінних речей, можна також витягнути акумулятор. Але розкомплектовувати занадто не варто, особливо якщо ви плануєте евакуюватися на цьому автомобілі.

Також «Судово-юридична газета» передавала слова лідера «Авто Євро Сила»: «Нечисті на руку юристи, адвокати, реєстратори та іншого роду ділки намагаються допомогти окупантам заховати активи, майно, кошти», відео.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді