У ДМС розповіли, чому затримується видача ID-карток

11:17, 23 июня 2022
Наразі в Україні докладаються всі зусилля задля виправлення ситуації та налагодження надійних логістичних каналів постачання необхідних компонентів та матеріалів.
У ДМС розповіли, чому затримується видача ID-карток
Джерело фото: dmsu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Державній міграційній службі України зауважують, що збройна агресія РФ проти України, на жаль, внесла корективи у процес оформлення біометричних документів. Зокрема, це знайшло відображення у швидкості виготовлення та видачі ID-карток та паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

«Внаслідок безжалісних бомбардувань загарбниками не тільки міст та інфраструктури України, а й знищення та часткового руйнування логістичних шляхів, ми зіткнулись з небаченими досі труднощами, пов’язаними з постачанням та доставкою необхідних витратних матеріалів для друку паспортів, у тому числі - з-за кордону. Як результат, вимушені констатувати затримки строків виготовлення документів», - повідомляють у ДМС.

Наразі в Україні докладаються безпрецедентні зусилля задля виправлення ситуації та налагодження надійних логістичних каналів постачання необхідних компонентів та матеріалів.

Територіальні органи та підрозділи ДМС, які знаходяться в безпечних районах, продовжують працювати та надавати адміністративні послуги населенню.

«Ми щодня приймаємо десятки тисяч заяв від громадян на оформлення біометричних паспортних документів. Діяльність всіх органів, задіяних у процесі оформлення та видачі паспортів, спрямовано на те, щоб громадяни отримали паспортні документи якомога швидше», - кажуть у Державній міграційній службі.

Так, зазначається, що задля зручності громадян, Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України, положеннями якої дозволено продовжити термін дії паспортів громадянина України для виїзду за кордон та вклеїти фото дитини у паспорт батьків - як у підрозділах ДМС, так і в дипломатичних установах України за кордоном.

Також ми розповідали, що до паспорта громадянина України на час воєнного стану не будуть вносити електронний підпис.

Раніше ми писали, як українцям відновити паспорт під час війни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки