НБУ удосконалив порядок видачі ліцензій на здійснення валютних операцій учасникам небанківського фінансового ринку

19:34, 27 июня 2022
Центральний контрагент зможе отримати ліцензію на здійснення валютних операцій.
НБУ удосконалив порядок видачі ліцензій на здійснення валютних операцій учасникам небанківського фінансового ринку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національний банк України удосконалив порядок видачі ліцензій на здійснення валютних операцій учасникам небанківського фінансового ринку. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Зокрема, регулятор запровадив можливість отримання ліцензії Національного банку на здійснення валютних операцій (далі – ліцензія) професійними учасниками ринків капіталу, що провадять клірингову діяльність центрального контрагента (далі – центральний контрагент). Центральний контрагент може отримати ліцензію на здійснення розрахунків за валютними операціями на умовах «своп» та розрахунків у іноземній валюті за правочинами щодо облігацій внутрішньої державної позики України, номінованих у іноземній валюті.

Це дасть змогу збільшити обсяг операцій з облігаціями внутрішньої державної позики, номінованими в іноземній валюті. Отримання ліцензії центральним контрагентом проводитиметься за спрощеною процедурою.

Водночас у разі видачі ліцензії ураховуватиметься інформація від Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). Це дасть змогу уникнути дублювання процедур ліцензування, які центральний контрагент проходив у НКЦПФР та Національному банку», — сказано у повідомленні.

Ці та інші зміни затверджені постановою Правління Національного банку України від 24 червня 2022 року № 132 «Про затвердження Змін до Положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам, операторам поштового зв'язку ліцензій на здійснення валютних операцій».

Постанова набирає чинності з 28 червня 2022 року.

Раніше ми писали, що Нацбанк повідомив про створені передумови для скасування обмежень на купівлю валюти.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва