Передавала дані окупантам про дислокацію ЗСУ: судитимуть коригувальницю вогню з Лисичанську

23:50, 8 июля 2022
Обвинувачена вступила в злочинну змову з невстановленими особами з метою надання допомоги окупаційним військам у веденні бойових дій проти ЗСУ.
Передавала дані окупантам про дислокацію ЗСУ: судитимуть коригувальницю вогню з Лисичанську
Джерело фото: depositphotos.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Офіс Генерального Прокурора повідомив, що прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області спрямували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це сказано на офіційному сайті ОГП.

«Слідством встановлено, що наприкінці лютого 2022 року обвинувачена вступила в злочинну змову з невстановленими особами з метою надання допомоги окупаційним військам у веденні бойових дій проти Збройних Сил України. Протягом лютого-квітня 2022 року вона, використовуючи месенджер, систематично передавала співучасникам інформацію про дислокацію підрозділів ЗСУ. Також корегувала вогонь по Лисичанську та Сєвєродонецьку, повідомляючи місця влучень ворожих снарядів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — зазначили в ОГП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду