КАС ВС продовжив розгляд справ щодо оскарження указу Зеленського про застосування санкцій

18:59, 30 июня 2021
Під час судового засідання один із представників позивачки повідомив, що стосовно нього ще триває стадія оформлення доступу та допуску до державної таємниці.
КАС ВС продовжив розгляд справ щодо оскарження указу Зеленського про застосування санкцій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 30 червня, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи № 9901/80/21 за позовом Наталії Лавренюк, у якому оскаржено Указ Президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"» у частині застосування цих санкцій до позивачки. Про це повідомляє пресслужба ВС.

«Під час судового засідання один із представників позивачки повідомив, що стосовно нього ще триває стадія оформлення доступу та допуску до державної таємниці.

Інший представник позивачки повідомив, що не зміг ознайомитися з матеріалами справи, що містять гриф «Для службового користування», оскільки Служба безпеки України не надала відповідного дозволу.

З урахуванням оформлення учасниками справи доступу та допуску до державної таємниці, а також дозволу для ознайомлення з документами справи, що містять гриф «Для службового користування», необхідних для подальшого розгляду справи, у судовому засіданні оголошено перерву. 

Наступне судове засідання з розгляду цієї справи відбудеться 3 серпня 2021 року о 09:30.

* * *

Також сьогодні КАС ВС продовжив розгляд справи № 9901/73/21 за позовною заявою Віктора Медведчука, який оскаржив Указ Президента України № 64/2021 в частині застосування до нього (позивача) санкцій.

Під час судового засідання колегія суддів заслухала представника третьої особи – Служби безпеки України щодо заявленого клопотання про розгляд справи у закритому режимі із повним фіксуванням його перебігу за допомогою звукозаписувальних засобів.

Заслухавши позицію сторін, суд вирішив розглянути це клопотання у наступному судовому засіданні, яке призначено на 15:00 28 липня 2021 року.

За станом розгляду справ можна стежити в розділі «Стан розгляду справ» на офіційному вебсайті Верховного Суду», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що КАС ВС продовжив розгляд справи щодо оскарження Указу Президента про скасування призначення судді КСУ. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду