Яким бути суду присяжних в Україні, відео

11:52, 11 марта 2020
Як будуть створювати оновлений суд присяжних: голови профільних комітетів Верховної Ради Денис Монастирський та Андрій Костін, а також заступник міністра юстиції Олександр Банчук розповіли деталі.
Яким бути суду присяжних в Україні, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Юридична спільнота дискутує, яким бути суду присяжних. Уряд раніше подав законопроекти «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо удосконалення порядку формування списку присяжних» № 2709 та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення участі присяжних у здійсненні правосуддя» № 2710. «Судово-юридична газета» розповідала про ці законопроекти.

Також ми писали, які проблемні питання в них окреслили в ході спільних комітетських слухань на тему: «Перспективи розвитку, проблематика формування та функціонування інституту присяжних в Україні».

Законопроекти є комплексними, у Верховній Раді ними займаються одразу два комітети: Комітет з питань правової політики та Комітет з питань правоохоронної діяльності. Вищезазначені комітети будуть спільно опрацьовувати судову реформу в цьому напрямку.

Голови профільних комітетів Верховної Ради Денис Монастирський та Андрій Костін, а також заступник міністра юстиції Олександр Банчук розповіли «Право ТВ» деталі.

Зазначимо, що ці законопроекти наразі вважаються автоматично відкликаними, втім, це зовсім не означає, що вони не будуть ухвалені 

Раніше Вища рада правосуддя в межах компетенції підтримала законопроект № 2709.

Окрім того, наше видання раніше вказало, що ДСА буде наполягати на збереженні чинної системи формування списку присяжних.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду