У США затягують затвердження нових санкцій проти РФ

14:47, 3 липня 2017
Затвердження законопроекту Сенату США про нові санкції проти Росії може затягнутися через протидію нижньої палати.
У США затягують затвердження нових санкцій проти РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Законопроект Сенату США про нові санкції проти Росії S.722, зіткнувся з протидією в нижній палаті Конгресу. Це може істотно затягнути його твердження, повідомляє INTERFAX.

Не дивлячись на те, що Сенат США допрацював законопроект про санкції проти Росії і Ірану на вимогу республіканців, останні впевнені, що законопроект порушує конституцію країни, а поправка, яку підготували представники обох партій, завдасть шкоди компаніям США. Білий дім не виключає, що президент може вдатися до вето в тому випадку, якщо ініціатива буде схвалена обома палатами.

Законопроект S.722, зачіпає бюджетні доходи і повинен подаватися з ініціативи Палати представників, тоді як Сенат має право пропонувати поправки і доповнення. Законопроекти про санкції часто стикаються з подібними перешкодами.

Білий дім і президент Дональд Трамп опинилися перед дилемою через цей законопроект, пише Inosmi. Якщо документ буде прийнятий без поправок, він може підірвати позиції глави держави на світовій арені і звузити його повноваження в дипломатичній сфері, стверджують в Білому домі. Однак якщо Трамп «втопить» законопроект, то звинувачення в пособництві Росії будуть звучати все голосніше.

Після технічних змін поправка повертається на розгляд до нижньої палати, яка відновить роботу наступного тижня після перерви, присвяченого Дню незалежності. У серпні Конгрес йде на літні канікули, графік обговорення законопроекту поки відсутній. Автори документа і їх прихильники побоюються, що всілякі затримки дають їхнім опонентам більше можливостей пом'якшити санкції і обмеження.

«З'являється можливість пом'якшити законопроект? Однозначно. Є люди, які дуже хотіли б, щоб він провалився», — говорить голова сенатського комітету з міжнародних відносин Боб Коркер — республіканець, який допоміг узгодити остаточну версію поправки.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд