Швейцарія ввела санкції на російське золото

16:41, 3 серпня 2022
Відповідно до нових санкцій, заморожуються активи найбільшого банку Росії – «Сбербанка».
Швейцарія ввела санкції на російське золото
Джерело фото: shpalta.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Федеральна рада Швейцарії у середу оголосила про приєднання до останнього, сьомого пакета санкцій Європейського Союзу, запровадженого у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

«Зважаючи на триваючу військову агресію Росії в Україні, Федеральна рада запровадила додаткові санкції проти Росії 3 серпня відповідно до останніх санкцій ЄС щодо золота та виробів із золота. Заходи набувають чинності о 18:00 3 серпня», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до нових санкцій, заморожуються активи найбільшого банку Росії – «Сбербанка», йому заборонено надавати кошти, економічні ресурси чи технічні послуги. До санкційного переліку Швейцарії також додані ще 54 фізичні та 9 юридичних осіб.

«Таким чином, список осіб та організацій, щодо яких Швейцарія ввела санкції у зв’язку з ситуацією в Україні, повністю відповідає списку ЄС», – зазначається в повідомленні.

Федеральна рада Швейцарії підкреслює, що жодна із санкцій проти Росії не спрямована проти торгівлі сільськогосподарськими чи харчовими продуктами між третіми країнами та РФ. Для цього були передбачені два винятки щодо операцій, пов’язаних із сільськогосподарською продукцією та поставками нафти до третіх країн.

Санкції передбачають заборону на купівлю, імпорт, трансфер золота з РФ. Послуги, пов'язані із цими товарами, також заборонені.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду