Трамп подав судовий позов у зв’язку з проведеним у нього вдома обшуком ФБР

21:13, 23 серпня 2022
Трамп просить призначити спеціального відповідального для перегляду документів, які вилучили у його резиденції Мар-а-Лаго, та судовим рішенням заборонити Мін’юсту США переглядати матеріали, доки цього не відбулося.
Трамп подав судовий позов  у зв’язку з проведеним у нього вдома обшуком ФБР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

22 серпня колишній президент США Дональд Трамп подав судовий позов у зв’язку з проведеним у нього вдома обшуком ФБР. Про це повідомляє видання CBS.

Видання зазначає, що Трамп просить призначити спеціального відповідального для перегляду документів, які вилучили у його резиденції Мар-а-Лаго, та судовим рішенням заборонити Мін’юсту США переглядати матеріали, доки цього не відбулося. 

Адвокати Трампа аргументують, що призначення особи, яка прогляне вилучені докази, необхідне для того, щоб захистити конституційні права Трампа. Також вони наполягають, що Мін’юст має надати їм детальний перелік того, що було вилучено, та повернути об’єкти, які не підпадали під ордер на обшук.

У позові стверджується, що ордер надмірно широкий, та що слідчі могли забрати «привілейовані» документи, створені під час перебування Трампа на посаді, і «нерозсудливо, щоби прокурорська команда знайомилася з ними без належних заходів обережності». 

При цьому не зачіпають питання, чому Трамп забрав документи з Білого дому, і не відкидають твердження слідчих, що деякі з них стосуються сфери нацбезпеки. 

У позові також вдаються до політичних аргументів для того, щоб поставити під сумнів легальність обшуку, наголошуючи, що Дональд Трамп явно буде серед лідерів під час президентських виборів 2024 року, якщо вирішить балотуватися, і що дії правоохоронців виглядають як інструмент політичного переслідування. 

У Мін’юсті прокоментували, що їм відомо про позов і що відомство надішле на нього відповідь у суд. 

Раніше ми писали, що Дональд Трамп заявив, що він не даватиме свідчень у рамках розслідування у справі про фінансові махінації, яку веде проти нього прокуратура Нью-Йорка.

Трампу може загрожувати ув’язнення за порушення закону про шпигунство.

Додамо, що Трамп вимагає повернути документи, вилучені ФБР під час обшуку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду