Чи стався держпереворот у Китаї: стали відомі деталі

12:50, 24 вересня 2022
У соцмережах пишуть про держпереворот у Китаї, але ця інформація не має офіційних підтверджень.
Чи стався держпереворот у Китаї: стали відомі деталі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У соцмережах поширюється інформація про те, що нібито голову КНР Сі Цзіньпіна заарештували відразу після повернення з саміту ШОС і зараз він перебуває під домашнім арештом. Пишуть також про те, що нібито владу в країні контролюють військові, а ініціювали державний переворот ветерани КПК, незадоволені лінією, яку проводить Сі у зовнішній та внутрішній політиці.

Жодної офіційної інформації з цього приводу немає. Блогери з Китаю спростовують цю інформацію.

Нет описания.

Також NEXTA Live спростовує інформацію про арешт Сі та держпереворот.

"Якби Сі був поміщений під домашній арешт, це була б міжнародна новина", - пише OneIndia, приходячи до висновку, що розмови про переворот у Китаї - фейк, а мовчання Сі протягом кількох останніх днів - ситуативно.

Зазначимо, що у жовтні відбудеться черговий з'їзд Компартії Китаю, на якому Сі Цзіньпін має бути переобраний на новий термін. Ставши таким чином першим китайським правителем після Мао Цзедуна, який правитиме понад 10 років.

Вже звучать заклики вплинути на китайську еліту, щоб цього не сталося. Не виключено, що з усім цим і пов'язаний запуск чуток про нібито арешт Сі Цзіньпіна.

Точної інформації про те, що відбувається, немає і у фахівців з Китаю.

Директор Центру досліджень Chicago Council Тереза ​​Феллон написала у Twitter: «В Інтернеті поширюються чутки про військовий переворот у Китаї та про те, що Сі Цзіньпін перебуває під арештом після того, як старійшини з КПК усунули його з посади голови НВАК. Масове скасування польотів у Китаї — це просто військові навчання чи в цьому є ще щось?».

Раніше ми писали, що Сі Цзіньпін утримався від участі у вечері за участю 11 глав держав на саміті Шанхайської організації співробітництва у Самарканді.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду