Генератори та сонячні ліхтарі: Японія передасть Україні екстрену допомогу

17:40, 22 листопада 2022
Йдеться про суму понад 2,5 млн доларів.
Генератори та сонячні ліхтарі: Японія передасть Україні екстрену допомогу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Японія передасть Україні в рамках екстреної допомоги генератори та сонячні батареї на суму понад 2,5 млн доларів, передає пресслужба японського МЗС.

«22 листопада уряд Японії вирішив продовжити екстрену грантову допомогу в розмірі приблизно 2,57 млн доларів на підтримку підготовки до зими в електроенергетиці в Україні», - йдеться в повідомленні.

Вказано, що японська влада реалізовуватиме допомогу Україні через Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, йдеться про надання Україні генераторів та сонячних ліхтарів.

«Масштабне знеструмлення сталося в різних областях України через руйнування значної частини об'єктів енергетичної інфраструктури внаслідок нападів Росії. Поки в Україні зима стає холоднішою, а дні коротшають з кожним днем, допомога має важливе значення як підтримка зимового періоду для тих, хто не може користуватися опаленням та освітлювальним обладнанням через відключення», - пояснюють в МЗС.

Також японський уряд запевнив у продовженні підтримки та допомоги народу України спільно з міжнародною спільнотою, включаючи членів G7.

Раніше ми писали, що Євросоюз виділив 14 млн євро на шкільні автобуси для України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області