У США заявили, що не заважають Україні розвивати потужності для ударів великої дальності

08:42, 7 грудня 2022
США не працюють над тим, щоб завадити Україні розробити свої власні засоби завдання ударів великої дальності, які потенційно можуть бути націлені на територію РФ.
У США заявили, що не заважають Україні розвивати потужності для ударів великої дальності
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати не працюють над тим, щоб завадити Україні розробити свої власні засоби завдання ударів великої дальності, які потенційно можуть бути націлені на територію РФ. Про це повідомляє CNN.

Так глава Пентагону відреагував на озвучені 6 грудня високопосадовцем Держдепу США припущення, що за недавніми ударами безпілотників по двох російських авіабазах стоїть Україна. У коментарі також він прямо звинуватив Путіна у скоєнні воєнних злочинів, завдаючи ударів по цивільному населенню та інфраструктурі в Україні.

«Ми не працюємо над тим, щоб перешкодити Україні розвивати свій власний потенціал», - сказав Остін.

Заступник держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд заявила, що «ніхто не взяв на себе відповідальність» за удари безпілотників, але додала, що «український народ неймовірно винахідливий; вони роблять свої власні безпілотники, повітряні та морські, які є неймовірно ефективними».

Крім того, держсекретар Ентоні Блінкен заявив у вівторок, що США «не заохочували» українців завдавати ударів територією РФ. Виступаючи на прес-конференції з міністром оборони Ллойдом Остіном та їхніми австралійськими колегами, Блінкен сказав, що йому відомо про повідомлення про удари безпілотників по території Росії, але жодної додаткової інформації він не має.

Раніше з'явилась інформація про те, що США надіслали Україні HIMARS із обмеженою дальністю ударів, щоб ті не могли бити по Росії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області