У Євросоюзі обговорять долю конфіскованих російських активів

14:14, 23 січня 2023
Країни продовжать переговори про використання конфіскованих активів російського центрального банку на суму $300 млрд для відновлення України.
У Євросоюзі обговорять долю конфіскованих російських активів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Європейському Союзі обговорять долю конфіскованих російських активів. Про це заявив президент Євроради Шарль Мішель в інтерв’ю Financial Times.

Зокрема, Мішель закликав столиці продовжити переговори про використання конфіскованих активів російського центрального банку на суму $300 млрд для відновлення України, оскільки масштаби руйнувань зростають.

Він заявив, що хотів би вивчити ідею активного управління замороженими активами центробанку рф для отримання прибутку, який потім можна було б спрямувати на відбудову.

«Це питання справедливості та чесності. Це має бути зроблено відповідно до правових принципів», – сказав голова Євроради.

Мішель зазначив, що очікує, що лідери ЄС «нададуть певного імпульсу» дискусіям. Він додав, що, незважаючи на юридичні перешкоди для конфіскації активів, існує «серйозна політична зацікавленість у тому, щоб досягти прогресу в цьому питанні та вирішити його». 

Раніше ми писали, що США незабаром розпочнуть передачу Україні конфіскованих російських активів.

Додамо, що сфера енергетики стане однією з частин 10-го пакету санкцій проти рф.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва