Борис Джонсон назвав умову, за якої рф не напала б на Україну

09:44, 31 січня 2023
На його думку, Путін наважився на вторгнення в Україну, оскільки знав, що вона не збирається вступити в НАТО.
Борис Джонсон назвав умову, за якої рф не напала б на Україну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Колишній прем’єр Великої Британії Борис Джонсон назвав умову, за якої не було б війни рф в Україні. Своїми думками він поділився у колонці видання The Washington Post.

На його думку, Путін наважився на вторгнення в Україну, оскільки знав, що вона не збирається вступити в НАТО. Якби Захід мав рішучість привести українців до Альянсу, то цієї війни вдалося б уникнути.

«Десятиліттями ми використовували дипломатичну двослівність щодо НАТО та України - і це закінчилося повною катастрофою. Ми роками розповідали українцям, що ми проводимо політику «відкритих дверей» в НАТО, і що вони мають право «обирати свою долю», і що росія не повинна мати права вето», - пише Джонсон.

Він зазначив, весь цей час Захід недвозначно давав зрозуміти Москві, що Україна ніколи не вступить до Альянсу, бо дуже багато членів НАТО самі застосують своє право вето.

«Результат - найгірша війна в Європі за останні 80 років. Путін зруйнував незліченну кількість життів, домівок, надій і мрій», - заявив Джонсон.

На його думку, Путін розпочав повномасштабну війну, оскільки в НАТО не дуже серйозно ставилися до захисту України.

«Раніше говорили, що українське населення надто розділене щодо членства в НАТО. До 2014 року ви точно могли навести такий аргумент. Подивіться зараз на цифри. Згідно з одним нещодавнім опитуванням, підтримка членства України в НАТО зараз масштабна - 83 відсотки», - звернув увагу Джонсон.

Як він підкреслив, якщо раніше люди стверджували, що «Україна не є належним чином військово-сумісною з НАТО», то сьогодні українці розгортають величезну різноманітність техніки з країн Альянсу, причому з неперевершеною майстерністю та відвагою.

«Немає абсолютно нічого, чого Альянс міг б навчити українців щодо ведення війни - насправді, є багато чого, чого вони могли б навчити нас...Путін не вторгся, бо думав, що Україна не збирається вступати до НАТО. Він завжди знав, що це малоймовірно. Він напав на Україну, тому що вважав, з багатьма доказами, що ми не дуже серйозно ставимося до захисту України», - констатував Джонсон.

У підсумку він додав, якби Захід був достатньо сміливим та послідовним, щоб привести Україну до НАТО, тоді цієї повної катастрофи вдалося б запобігти.

«Українцям треба дати все необхідне, щоб якомога швидше закінчити цю війну, і почати процес прийняття України до НАТО, і почати його зараз», - підсумував Джонсон.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді