ЄС приготував нові санкції проти рф: ЗМІ дізналися про подробиці

09:18, 13 лютого 2023
Санкції планують запровадити до річниці початку війни.
ЄС приготував нові санкції проти рф: ЗМІ дізналися про подробиці
Фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейський Союз у найближчі дні планує обговорити 10-й пакет санкцій проти рф, який планують узгодити напередодні річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

Як повідомляє видання POLITICO, з офісу голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн вже направили розроблені пропозиції європейським дипломатам.

Нові фінансові санкції зачеплять чотири російські банки, включаючи найбільший приватний банк рф «Альфа-банк». Також ЄС має намір запровадити заборону на участь громадян росії у радах директорів критично важливих інфраструктурних компаній у Європі, таких як електричні мережі чи постачальники газу.

Крім того, у новий пакет включать 130 фізосіб та організацій. До них відносяться російські воєначальники, офіційні особи, журналісти, які займаються пропагандою на державних ЗМІ, а також компанії та приватні особи в інших країнах, пов'язані з агресією РФ. Ймовірно, йдеться про Малі та Іран.

Щодо санкцій проти торгової галузі, то Євросоюз має намір запровадити заборони на імпорт до своїх країн російського каучуку, асфальту та бітуму (нафтопродукт). При цьому країнам ЄС заборонять постачати Москві вантажні автомобілі, інші важкі транспортні засоби, будівельні машини, насоси та інші машини, що використовуються у будівельному секторі.

Пакет також включає додаткові заборони експорту електронних компонентів, які росія може використовувати для виробництва зброї. За словами офіційних осіб, неясно, чи потраплять до списку алмази.

Також Брюссель може внести до списку санкцій компанію з Дубая, яка підозрюється у допомозі Москві в обході нафтових санкцій. Водночас зазначається, що деякі країни можуть виступити проти цього кроку.

Раніше ми писали, що Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти 200 фізосіб, пов'язаних з рф.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська