Вибухи на «Північних потоках»: у ЄС прокоментували «розслідування» скандального журналіста Херша

09:36, 20 лютого 2023
Андреа Мазіні заявив, що це «розслідування» – звичайна спекуляція.
Вибухи на «Північних потоках»: у ЄС прокоментували «розслідування» скандального журналіста Херша
Фото: AFP
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Представник прес-служби Європейської комісії Андреа Мазіні заявив, що «розслідування» скандального американського журналіста Сеймура Херша про вибухи на газопроводах «Північний потік» є звичайною спекуляцією, тому цю інформацію навіть не варто коментувати, повідомляють росзмі.

«Ми не коментуємо спекуляції щодо виконавців акту саботажу проти газопроводів «Північний потік». Єдина підстава для будь-якої можливої відповіді на це питання – це офіційне розслідування», – сказав представник ЄК.

8 лютого скандальний американський журналіст опублікував статтю, де назвав Сполучені Штати винними у вибухах на «Північних потоках». За його словами, ВМС США нібито «використовували підводні човни для встановлення бомб».

Варто зазначити, що російські пропагандистські ЗМІ почали розповсюджувати статтю Херша буквально за кілька хвилин після її публікації.

Додамо, Сеймура Херша вже звинувачували в конспірологічних теоріях. Причина цього - тексти про вбивство Усами Бен Ладена - за версією Херша, терорист був у пакистанському полоні з 2006 року, і американські силовики просто зайшли в камеру, щоб його розстріляти.

Нагадаємо, що шведський сейсмоцентр повідомив, що в районі витоків газу з "Північних потоків" було зареєстровано потужні підводні вибухи. 

Крім того, Служба безпеки Швеції повідомила, що під час огляду місця надзвичайної події на Північних потоках підтверджено факт диверсії, знайдено залишки вибухівки поряд із трубопроводами.

У Німеччині припустили, що труби "Північних потоків" залишаться непридатними назавжди.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська