Щонайменше 14 загиблих та 380 поранених: Еквадор сколихнув потужний землетрус

11:50, 19 березня 2023
Пошкоджено низку будинків, шкіл і медичних центрів.
Щонайменше 14 загиблих та 380 поранених: Еквадор сколихнув потужний землетрус
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

18 березня у прибережному регіоні Еквадору та північного Перу стався потужний землетрус магнітудою 6,8 бала. Унаслідок стихійного лиха загинуло щонайменше 14 осіб, 380 — отримали поранення, пошкоджено низку будинків, шкіл і медичних центрів. Про це повідомляє агентство Reuters.

«Ми залишаємося на території, перевіряючи збитки, завдані землетрусом сьогодні вранці. Я хочу підтвердити, що я з вами, і висловити свою солідарність загиблим», — написав у Twitter президент Еквадору Гільєрмо Лассо.

Комунікаційне агентство президента США повідомило про щонайменше 44 зруйновані будинки, а ще 90 — були пошкоджені. Також постраждали близько 50 навчальних будівель і понад 30 медичних центрів, багато автомобільних доріг заблоковані через зсуви.

Секретаріат управління ризиками Еквадору заявив, що одна з смертей сталася у провінції Азуай, коли стіна впала на автомобіль.

За інформацією видання, державна нафтова компанія Petroecuador евакуювала та призупинила діяльність на кількох об'єктах.

Влада Перу заявила, що землетрус відчувався в північному регіоні країни, але не було жодних повідомлень про пошкодження людей або споруд.

Раніше ми писали, що на кордоні Туреччини та Сирії стався новий землетрус магнітудою 6,3.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва