У США надійшов у продаж «розумний» пістолет з функцією розпізнавання обличчя

17:25, 21 квітня 2023
Перші версії пістолета надійдуть у продаж вже у 2023 році.
У США надійшов у продаж «розумний» пістолет з функцією розпізнавання обличчя
Фото: nypost.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Американський стартап Biofire Tech приймає замовлення на інтелектуальну зброю, оснащену технологією розпізнавання облич та зчитування відбитків пальців.  Про це повідомляє New York Post.

Алгоритм не дозволяє дітям і злочинцям стріляти з пістолета. Він блокує всіх, крім власника та інших користувачів, схвалених ним. Крім датчика відбитків пальців діє тривимірна система розпізнавання обличчя.

"Ми не стверджуємо, що "розумний" пістолет запобігатиме всім випадкам неправомірного використання вогнепальної зброї. Але ми віримо, що цей інструмент може допомогти запобігти деяким самогубствам із застосуванням вогнепальної зброї, нещасним випадкам і травмам. Якщо наша робота врятує життя хоча б однієї дитини, вона того варта", - сказав генеральний директор фірми з Колорадо Кай Клопфер.

Перші версії 9-мм пістолета будуть відправлені клієнтам, що здійснили попереднє замовлення, в четвертому кварталі цього року. А стандартна модель за $1499 буде доступною у другому кварталі 2024 року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді