У Китаї через сплеск дитячої респіраторної захворюваності перевантажені педіатричні клініки

17:32, 29 листопада 2023
Влада Китаю заявляє, що сплеск захворюваності пов’язаний із закінченням карантину через COVID-19.
У Китаї через сплеск дитячої респіраторної захворюваності перевантажені педіатричні клініки
Джерело фото: Фокус
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Китаї спостерігається сплеск респіраторних захворювань, який особливо активно виявляється серед дітей, і це призвело до заповнення педіатричних відділень міських лікарень. Влада закликала до спокою, пояснюючи цю ситуацію як хвилю захворювань після карантину COVID-19, – повідомляє The Guardian.

Згідно з повідомленнями державних та інших ЗМІ Китаю, багато лікарняних палат переповнені. Наприклад, дитяча лікарня у Пекіні приймає до 9378 пацієнтів щоденно і працює на повну потужність протягом останніх двох місяців. Також зафіксовано бронювання місць на сім днів у амбулаторних клініках, педіатричних відділеннях та респіраторних клініках у декількох лікарнях Пекіна.

Вчора Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що вони стежать за зростанням випадків "недіагностованої пневмонії в дитячих лікарнях у Пекіні, Ляоніні та інших місцях Китаю". Згідно з наявними даними, кількість захворювань, подібних до грипу, удвічі перевищує показники попередніх років. Влада виправдовує це зростанням випадків через початок першого сезону грипу після зняття пандемічних обмежень.

На останній прес-конференції національна комісія з охорони здоров'я закликала місцеву владу відкрити більше клінік проти лихоманки, подовжити години роботи та збільшити поставки ліків. Ван Хуацін, керівник відділу імунізації програми CDC, закликав всіх дотримуватися гігієнічних звичок, таких як носіння масок, часте провітрювання та миття рук. Він активно підтримував вакцинацію для ключових груп населення, зокрема, для людей похилого віку та молоді.

За даними ВООЗ, зростання випадків не пов'язане з новими збудниками, а з поширенням бактерій, таких як Mycoplasma pneumoniae, та поширених вірусів, включаючи грип, риновірус, аденовірус і RSV.

Влада Китаю надала відповідь на запит ВООЗ щодо інформації та надала дані про збільшення кількості звернень до лікарів і госпіталізацію дітей через мікоплазмену пневмонію з травня та через RSV, аденовірус та вірус грипу з жовтня. І хоча це збільшення є невиключним, враховуючи фактори, що сприяли йому, влада не рекомендувала обмежень на подорожі або торгівлю.

Деякі сусідні країни висловили занепокоєння через відсутність прозорості китайського уряду у попередніх ситуаціях, зокрема, під час пандемії Covid-19. Кілька урядів активно стежать за ситуацією, включаючи Тайвань, де Центр контролю захворювань випустив попередження про необхідність бути більш уважними щодо гігієни та моніторингу симптомів через значний обсяг подорожей та обміну.

Раніше ми писали, що влада Китаю назвала причини спалаху респіраторних захворювань в країні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області