У НАТО заперечили заяви про відсутність плану ведення війни у керівництва ЗСУ

15:40, 29 листопада 2023
Військовий-високопосадовець Альянсу заявив, що Головнокомандувач досить точно описав ситуацію на фронті, а успішні операції ЗСУ підтверджують наявність чіткого плану дій.
У НАТО заперечили заяви про відсутність плану ведення війни у керівництва ЗСУ
Джерело фото: detector.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У НАТО відхилили припущення щодо того, що керівництво ЗСУ не має чіткого плану досягнення воєнних цілей. Військовий-високопосадовець Альянсу  під час брифінгу у Брюсселі заявив, що такі припущення є некоректними та не відображають справжню ситуацію. Про це пише «Європейська правда».

Генерал, який виступив у Брюсселі під умовою анонімності, підкреслив, що союзники України в Альянсі не намагаються диктувати ЗСУ конкретний підхід до ведення війни. Вони вірять, що українські війська ефективніше визначають свої стратегічні плани самостійно, а завдання партнерів - забезпечувати підтримку та необхідну військову техніку для України.

Представник НАТО спростував гіпотези, що звучать від окремих політиків в Україні щодо відсутності чіткого плану у керівництва ЗСУ.

«Те, як генерал Залужний описав ситуацію – є точним. Але водночас, коли президент Зеленський каже, що просування не є достатньо швидким – це також правда. Але водночас, Залужний не стверджував, що у нього нема плану. Бо у нього є план! Але втілення цього плану – надзвичайно складна задача, навіть з тією підтримкою, яку Захід надає Україні», – сказав він.

Генерал НАТО відзначив також важливість успішних операцій ЗСУ, особливо у Чорному морі, як підтвердження того, що Україна має чіткий план дій для досягнення успіху у воєнних діях.

«Те, що їм вдалося досягти такого на Чорному морі – доводить, що Україна надзвичайно успішна і має план для досягнення успіху», – додав він.

Нагадаємо, раніше Мар'яна Безугла заявила, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не надав жодного плану на 2024 рік.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва