Рада ЄС затвердила 12-й пакет санкцій проти рф

17:34, 18 грудня 2023
Рада ЄС затвердила 12-й пакет санкцій проти росії.
Рада ЄС затвердила 12-й пакет санкцій проти рф
Джерело фото: gettyimages
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рада Європейського Союзу в понеділок, 18 грудня, затвердив 12 пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти росії. Про це йдеться в заяві Ради ЄС.

Узгоджений пакет включає серед іншого заборону на прямий чи непрямий імпорт, купівлю або перевезення алмазів з росії. Ця заборона поширюється на алмази походженням з росії, алмази, що експортуються з росії, алмази, що прямують транзитом через росію, і російські алмази, оброблені в третіх країнах.

Крім того, розширились індивідуальні санкційні списки. До них ЄС додав 29 нових суб'єктів, які безпосередньо підтримують військово-промисловий комплекс росії, зокрема й із третіх країн, а також «значну кількість додаткових фізичних та юридичних осіб».

«Пакет передбачає низку секторальних обмежень. Серед них: поступова заборона на імпорт російських алмазів, заборона на надання програмного забезпечення для промислового виробництва, розширена заборона на імпорт з росії зрідженого нафтового газу, чавуну, чорних металів.

Вводиться часткова заборона транзиту через росію товарів, що можуть збільшити промислові потужності, а також посилюється механізм обмеження цін на російську нафту.

Крім того, ЄС розширив заборону на експорт компонентів безпілотників й високотехнологічних товарів», - повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області