У Нідерландах суд дозволив стріляти з пейнтбольних рушниць у вовків, щоб відлякувати

21:32, 24 січня 2024
У національному парку Гоге Велюве в Нідерландах у групу агресивних вовків дозволили стріляти з пейнтбольних рушниць в інтересах громадської безпеки.
У Нідерландах суд дозволив стріляти з пейнтбольних рушниць у вовків, щоб відлякувати
Джерело фото: iPress.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Нідерландах суд в Утрехті прийняв рішення дозволити стріляти з пейнтбольних рушниць у вовків, які можуть представляти небезпеку для громадської безпеки. Рішення було прийняте після тривалого судового процесу та визначає, що група вовків у національному парку Гоге Велюве проявляла агресивну поведінку, ставши загрозою для суспільства. Про це повідомляє The Guardian.

Суд зазначив в своєму рішенні, що деякі вовки у парку виявлялися нестрашними перед людьми, навіть підходили до велосипедистів та пішоходів. Однак цей факт не гарантує, що тварина не може виявити агресії та не кусатиме. У розвідці використання криків та перцевого балончика було визнано неефективними, а перцевий балончик вважався небезпечним для вовків.

Суд вважає, що страляти у вовків з пейнтбольних рушниць стало єдино можливим рішенням в інтересах громадської безпеки. Це рішення набуває актуальності в умовах зростаючої популяції вовків у Європі, яка відновилася після практично повного вимирання. У грудні Європейська комісія висловила намір змінити охоронний статус вовків, щоб дозволити полювання на них через зростаючий вплив на домашню худобу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва