Прем'єр-міністр Польщі виключає іноземну причетність до вибуху на заводі Mesko

21:30, 10 червня 2024
Польща розслідує вибух на заводі Mesko, проте доказів причетності «зовнішніх сил» немає.
Прем'єр-міністр Польщі виключає іноземну причетність до вибуху на заводі Mesko
Джерело фото: TrueUA
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що наразі немає доказів причетності «зовнішніх сил» до вибуху, що стався на збройовому заводі Mesko. Проте за словами Туска, немає підстав припускати зовнішню причетність.

Згідно з повідомленням Wirtualna Polska, прем’єр прокоментував подію після проведення виїзного засідання уряду Польщі в Білостоку, розташованому поблизу кордону з Білоруссю.

Нагадаємо, на збройовому заводі Mesko у Свентокшиському воєводстві на півдні Польщі стався потужний вибух, що призвів до загибелі однієї людини. Пожежа на заводі спалахнула приблизно о 10 ранку в понеділок, за даними польського збройового концерну PGZ, якому належить завод. Унаслідок цього інциденту загинув 59-річний працівник, ще один перебуває в лікарні.

За повідомленням від PGZ, створено комісію для розслідування обставин інциденту, а також для аналізу причини вибуху та перевірки чинних процедур з метою забезпечення максимальної безпеки на роботі.

Зазначається, що це не перший нещасний випадок на заводі Mesko. У 2021 році там також сталися два вибухи, в результаті яких загинули дві 40-річні жінки. Завод у Скаржисько-Каменній, де стався цей інцидент, спеціалізується на виробництві зброї та боєприпасів, включаючи ті, які призначені для України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду