Шольц різко відреагував на ультиматум путіна щодо України

12:27, 15 червня 2024
За словами Олафа Шольца, путін показав, що він зацікавлений в класичному імперіалістичному захопленні територій.
Шольц різко відреагував на ультиматум путіна щодо України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що так звана пропозиція російського диктатора володимира путіна з ультимативними вимогами до України має на меті відволікти увагу світу від Глобального саміту миру, який сьогодні розпочнеться у Швейцарії. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу ZDF.

Говорячи про ультиматуми путіна, Шольц сказав, що «це несерйозна пропозиція, але вона пов'язана з мирною конференцією, яка проходить у Швейцарії».

«Водночас путін також показав, у чому він насправді зацікавлений, а саме в класичному імперіалістичному захопленні територій», – заявив канцлер і нагадав, що рф розпочала жорстоку війну проти України.

 «Ось чому це не та пропозиція, яка може спрацювати. Важливо, щоб для України був справедливий і чесний мир. І Україна повинна бути в змозі не підписатися під будь-яким диктатом путіна, а діяти у власних інтересах», – сказав він.

Також Шольц додав, що більшість країн так званого Глобального Півдня «абсолютно чітко усвідомлює, що йдеться про загарбницьку війну з боку росії».

Раніше Президент України Володимир Зеленський назвав ультиматумом «пропозиції» путіна про припинення війни на умовах агресора.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Мазур
    Микола Мазур
    суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Олександр Сарбей
    Олександр Сарбей
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області