Найбільші російські банки та зв’язок «лягли» в результаті кібератаки

10:42, 24 липня 2024
Масштабна кібератака паралізувала банківську систему та платіжні сервіси в росії.
Найбільші російські банки та зв’язок «лягли» в результаті кібератаки
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Масштабна кібератака, організована Головним управлінням розвідки Міноборони України, вивела з ладу ключові банківські установи та платіжні системи на території росії. Про це повідомили в «Українській правді» з посиланням на джерела в ГУР.

В результаті атаки клієнти найбільших російських банків, таких як «Сбербанк», «Альфа-банк», «Райффайзен банк» та «ВТБ», зіткнулися з серйозними проблемами при використанні онлайн-банкінгу та цифрових послуг.

Крім того, робота національних платіжних систем росії – «Система швидких платежів» (СБП) та «Національна система платіжних карт» (НСПК) – була заблокована або значно порушена.

Кібератака також зачепила мобільних операторів, що призвело до перебоїв у мобільному зв'язку та інтернеті. Постраждали такі оператори, як «Білайн», «Мегафон», «Теле2» та «Ростелеком».

Російська влада визнала факт кібератаки, назвавши її справою рук «політично мотивованих хакерів». В українській розвідці зазначають, що атака триває і далека від завершення.

Представники ГУР МО України прокоментували ситуацію з гумором, заявивши, що таким чином допомагають росії повернутися до «витоків» та відмовитися від «ворожих ліберальних цінностей», таких як онлайн-сервіси та інтернет. Вони жартома запропонували росіянам перейти на дерев'яні рахівниці, паперові абонкнижки та наскельний бухгалтерський живопис.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду