Зʼявилася петиція із закликом скасувати у Торонто показ фільму, що «нормалізує звірства росіян»

18:24, 10 вересня 2024
Автори петиції закликали зупинити показ «Росіяни на війні» на кінофестивалі в Торонто через нормалізацію злочинів рф.
Зʼявилася петиція із закликом скасувати у Торонто показ фільму, що «нормалізує звірства росіян»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На платформі Change.org з’явилася петиція із закликом до організаторів Міжнародного кінофестивалю в Торонто скасувати показ фільму «Росіяни на війні», який, за словами авторів, нормалізує звірства російських військових проти мирного населення України. Петицію ініціювала канадська організація OSUDemocracy, що просуває демократичні цінності з акцентом на підтримку України.

Фільм «Росіяни на війні», знятий російсько-канадською режисеркою Анастасією Трофімовою, на думку авторів петиції, відбілює дії російських солдатів. Зокрема, Трофімова заявляла, що стрічка показує російських військових «не звірами, а звичайними людьми». OSUDemocracy стверджує, що фільм применшує або замовчує злочини, скоєні в Маріуполі, Бучі, Харкові та інших містах України, де від рук російських військових загинули мирні жителі.

Організація також висловила обурення тим, що фільм отримав фінансування в розмірі 340 тисяч доларів від Канадського медіафонду, і закликала TIFF скасувати його покази. Вони наголошують, що фінансування фільму суперечить демократичним цінностям Канади та ставить під загрозу зусилля щодо притягнення росії до відповідальності за її воєнні злочини.

OSUDemocracy також вимагає від Департаменту канадської спадщини розслідувати, чи не було порушено санкцій, коли фільм отримав фінансування, та закликає Канадський медіафонд пояснити принципи розподілу коштів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Белоконна
    Інна Белоконна
    суддя Оболонського районного суду міста Києва
  • Валерій Саєнко
    Валерій Саєнко
    начальник управління Верховного Суду
  • Володимир Барчук
    Володимир Барчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду