Естонія розглядає можливість відправки військових в Україну

20:33, 2 жовтня 2024
Естонія може відправити своїх військових на захід України, – міністр оборони країни.
Естонія розглядає можливість відправки військових в Україну
Джерело фото: polskieradio
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд Естонії обговорює можливість відправлення своїх військових на захід України, хоча раніше заявляв, що такі дії не плануються. Міністр оборони Естонії Ханно Певкур повідомив про це в коментарі «Польському радіо».

За словами Певкура, естонські солдати виконуватимуть небойові завдання, проте конкретного рішення поки що не ухвалено. Міністр зазначив, що спочатку країна повинна забезпечити безпеку своїх інструкторів. Він підкреслив, що якщо б Естонія відправила великий контингент, наприклад, підрозділ розміром у бригаду, це стало б значною метою для російських військ.

Певкур також зазначив, що для введення військ в Україну необхідний консенсус між країнами-членами НАТО. Тим часом Естонія продовжує навчання своїх військових у Польщі та Великій Британії, заявивши: «Подивимось, як розвиватиметься ця тема». Міністр підкреслив, що союзники роблять все можливе, щоб Україна могла здобути перемогу у війні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області