Поляки обурені дорогими авто та відпочинком українських біженців, – міністр оборони Польщі

18:51, 15 жовтня 2024
Міністр Польщі пропонує позбавити соцпільг українців, які ховаються від війни в розкоші.
Поляки обурені дорогими авто та відпочинком українських біженців, – міністр оборони Польщі
Джерело фото: patrioty.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що поведінка деяких українських біженців викликає обурення серед поляків, зокрема через відпочинки у п'ятизіркових готелях та поїздки на дорогих автомобілях. Про це він повідомив в інтерв'ю для Interia.

Міністр зазначив, що це несправедливо, оскільки Польща надає значну допомогу Україні, в той час як деякі чоловіки призовного віку ховаються від війни в Польщі.

«Наше суспільство дуже обурює те, як молоді хлопці з України їздять на найкращих автомобілях і відпочивають на вихідних у п’ятизіркових готелях. І це несправедливо стосовно поляків, які роблять внески в охорону здоров'я, освіту, постачання зброї та іншу допомогу», — заявив Косіняк-Камиш.

Він також підтримав ідею позбавити українських чоловіків призовного віку соціальних пільг, що, на думку міністра, може спонукати їх повернутися в Україну. Косіняк-Камиш вважає, що подібні заходи мають запроваджуватися не лише в Польщі.

Крім того, в Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що вступ України до ЄС не є питанням «бути чи не бути» і можна ставити свої умови.

Раніше глава МЗС Польщі Радослав Сікорський закликав скасувати виплати для українців у Європі, бо вони знижують мобілізаційний потенціал України.

Нагадаємо, в Офісі Президена розраховують на «загальноєвропейське рішення» щодо повернення військовозобов'язаних чоловіків в Україну.

Як відомо, Польща може повернути назад в Україну чоловіків, які незаконно виїхали з нашої країни з початку повномасштабного вторгнення. Домовленості між країнами вже досягнуто, повідомив Президент Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віктор Остапук
    Віктор Остапук
    член Ради суддів України, суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Олеся Артоуз
    Олеся Артоуз
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду