Ініціатор створення антикорупційних палат відкликає свій законопроект

17:00, 12 жовтня 2017
Ініціатор створення антикорупційних палат відкликає свій законопроект Сергій Алєксєєв відкликає свій законопроект по створенню антикорупційної спеціалізації суддів у загальних судах.
Ініціатор створення антикорупційних палат відкликає свій законопроект
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Цього тижня Сергій Алєксєєв відкличе свій законопроект 6529 про внесення змін до ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» (щодо запровадження обов’язкової спеціалізації суддів з розгляду корупційних і пов’язаних з корупцією правопорушень). Про це заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв сказав в ефірі одного з телеканалів.

«Цього тижня я відкличу свій законопроект і сподіваюсь, що законопроект про створення антикорупційного суду його автори також відкличуть, і буде розроблено Радою з питань судової реформи і винесений президентом один законопроект про створення антикорупційного суду», — сказав він.

Сергій Алєксєєв нагадав, що Венеціанська комісія надала висновки щодо обох зареєстрованих в парламенті законопроектів про створення антикорупційної судової інституції — до кожного з них є зауваження, які і мають бути враховані при підготовці єдиного законопроекту.

«Він має напрацьовуватися за участі експертів, в тому числі і міжнародних, науковців та депутатів, які можуть долучитись до роботи через Раду з питань судової реформи», — сказав він. Як наголосив Сергій Алєксєєв, у майбутньому законопроекті важливо передбачити, щоб антикорупційний суд вписувався в діючу модель судової системи, а сам процес створення не суперечив Конституції.

Крім того, за його словами, процедура обрання суддів антикорупційного суду має бути аполітичною і без залучення політичних інститутів. За цей процес, на думку Сергія Алєксєєва, може відповідати Вища кваліфікаційна комісія суддів та Вища рада правосуддя, які вже після початку судової реформи провели конкурс на посади оновленого Верховного Суду.

Раніше повідомлялося, чи є перспективи у створення Антикорупційного суду після висновку Венеціанської комісії.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду