Україна і Нідерланди домовилися співпрацювати в справі про збитий MH17

16:36, 5 липня 2017
Україна і Нідерланди планують підписати угоду про міжнародно-правове співробітництво в справі про збитий літак рейсу МН-17.
Україна і Нідерланди домовилися співпрацювати в справі про збитий MH17
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Як відомо, справа підозрюваних в катастрофі Boeing МН17 буде розглядатися в Нідерландах в рамках нідерландського законодавства.

«Правовою підставою реалізації цього рішення стане угода між Україною і Королівством Нідерландів про міжнародно-правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиванням літака рейсу МН-17», — підкреслили у відомстві.

Сьогодні, 5 липня 2017 року, уряд Нідерландів від імені Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, які є державами-учасниками Спільної групи з розслідування збивання літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17 (JIT), оголосило спільно вироблене рішення про обрання механізму притягнення до кримінальної відповідальності винних у цьому злочині.

Його планують підписати 7 липня 2017 року.

Угода передбачає практичні аспекти передачі юрисдикції від України до Нідерландів, робить можливим участь всіх підозрюваних у злочині в голландському процесі.

Як відзначають в МЗС, країни-учасниці JIT поділяють спільну думку, що кримінальне провадження в Нідерландах буде проведено на високому професійному рівні, об'єктивно і неупереджено.

«Судовий процес буде будуватися на існуючих результатах розслідування Спільної групи, але це не означатиме припинення слідчих дій. Країни JIT будуть продовжувати тісну співпрацю в залученні злочинців до кримінальної відповідальності. Держави-учасники Спільної групи також будуть докладати зусиль до залучення широкої міжнародної підтримки, в т. ч. через основні органи Організації Об'єднаних Націй», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року, орієнтовно о 16:20, пропав з екранів радарів літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» Боїнг-777, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам — Куала-Лумпур. Катастрофа літака забрала життя 283 пасажирів і 15 членів екіпажу, в т. ч. 80 дітей.

Відзначається, що найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду