На скільки подорожчає оренда квартир в столиці

11:03, 15 серпня 2017
Серпень-вересень — гаряча пора на ринку оренди нерухомості. У цю пору року піднімаються ціни на квартири через наплив студентів. Зазвичай вони беруть в оренду не тільки дешеве житло: на 3-4 людини знімають дво-, трикімнатні квартири.
На скільки подорожчає оренда квартир в столиці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На ринку житла ситуація різноспрямована. Якщо ціни на квартири, насамперед в елітних новобудовах, продовжують плавно знижуватися, то оренда тільки дорожчає, передає «Сегодня».

Як зазначив фахівець консалтингової компанії Роман Герасимчук, в столиці, де зараз ведеться найбільш активне будівництво, пропозиція в 10 разів перевищує попит на нове житло. На скільки знизяться ціни на житлову площу, експерт не прогнозує, але зазначає, що «бюджетний» сегмент дешевше не буде. Зараз 1 кв. м в новобудові знаходиться на позначці в 10-13 тис. грн в залежності від району забудови. З орендою ситуація інша.

«Серпень-вересень — гаряча пора на ринку оренди нерухомості у великих містах. Зазвичай в цей час підскочать ціни на квартири через наплив студентів. Як правило, вони орендують не тільки дешеве житло: вскладчину, студенти в змозі орендувати і двокімнатні квартири на 3-4 людини», — повідомила ріелтор Ірина Лук'янова.

За її оцінками, вартість оренди зросте на 4-10%. Наприклад, однокімнатна в спальному районі буде коштувати не 5 тис. грн, а 5,2-5,5 тис. без «комуналки».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як підраховується податок на велику нерухомість і як відбувається укладання угоди при купівлі нерухомості.

Нагадаємо, в серпні кияни отримають рахунки за утримання будинків за новими тарифами.

Також, Кабмін 9 серпня ухвалив законопроект про введення єдиного рахунку сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва