Три рівні: що варто знати українським біженцям про медицину в Європі

00:10, 29 липня 2022
В Європі є три рівні медичної допомоги.
Три рівні: що варто знати українським біженцям про медицину в Європі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

ЄС активував для українців спеціальну Директиву про тимчасовий захист, який дає право на проживання, офіційне працевлаштування, соціальний пакет та доступ дітей до освіти в країнах-членах ЄС. Соціальний пакет також передбачає і доступ до трьох рівнів європейської системи охорони здоров’я, передає «24 канал».

Три рівні медичної допомоги в Європі:

Перший рівень – це первинна медична допомога та страхування європейського зразка після отримання відповідної картки в країні вашого перебування.

Другий рівень – це спеціалізована медична допомога: стаціонарне лікування та догляд. Для цього Єврокомісія разом із державами-членами ЄС, що межують з Україною, створила відповідний медичний фонд, який включає 10 тисяч ліжко-місць, доступ дітей до планових щеплень, цільові програми підтримки та психологічної реабілітації.

Третій рівень – лікування рідкісних та складних захворювань. Для цього об'єдналися 1600 експертих центрів у понад 300 лікарнях ЄС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді