Прокурора подали до звільнення за те, що він не повідомив у військкомат про своє переміщення

08:10, 6 липня 2022
Прокурор поїхав з місця свого постійного проживання без дозволу керівника місцевого військкомату та свого безпосереднього керівництва, за що його вирішили звільнити.
Прокурора подали до звільнення за те, що він не повідомив у військкомат про своє переміщення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, наразі у соціальних мережах розгорілася дискусія щодо необхідності надання дозволу керівника військкомату на виїзд за межі місця проживання в іншу область. Насправді, ця норма існувала задовго до всіх дискусій.

Її застосування на собі могли відчути, наприклад, працівники прокуратури.

Так, прокурора з Одеської обласної прокуратури було подано до звільнення з органів прокуратури у зв'язку з тим, що 24 лютого 2022 року виїхав з місця свого постійного проживання без дозволу керівника місцевого військкомату та свого безпосереднього керівництва.

Оскільки прокурор є військовозобов'язаним і перебуває на військовому обліку, в умовах агресії РФ він мав отримати дозвіл на від'їзд від начальника місцевого Центру комплектування та соціальної підтримки міста Одеса (раніше — військкомату), йдеться у рішенні кваліфікаційно-дисциплінарного органу прокуратури. Проте відповідного дозволу прокурор не отримував.

Цікаво, що сам прокурор фактично підтвердив суть висунутих йому претензій, разом з тим повідомив, що спочатку справді збирався залишити на території Закарпаття дружину та трьох дітей, однак у зв'язку з тим, що РФ завдавала ракетних ударів практично по всій території України, вирішив вивезти свою велику родину у безпечніше місце — за кордон.

При цьому він зазначив, що 15 березня 2022 року подав Генеральному прокурору заяву про звільнення із прокуратури за власним бажанням.

Свої дії прокурор пояснив бажанням убезпечити свою сім'ю від бойових дій.

Втім, вивчивши доводи сторін, кваліфікаційно-дисциплінарний орган прокуратури дійшов висновку, що в діях прокурора є цілий комплекс порушень — від порушень правил обліку військовозобов'язаних і до порушення правил трудового розпорядку прокуратури (оскільки він не з'явився на роботу).

У результаті прокурор був поданий до звільнення з органів прокуратури у зв'язку зі скоєнням дисциплінарного проступку.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду