Після масштабного аудиту пройде скорочення посад держслужби і розпочнуть цей процес з вакансій

08:00, 8 липня 2022
ава Нацдержслужби Наталія Алюшина про скорочення посад держслужбовців: На наступний бюджетний рік кошти під вакансії не закладатимуть.
Після масштабного аудиту пройде скорочення посад держслужби і розпочнуть цей процес з вакансій
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше повідомляли ЗМІ, внаслідок можливого об'єднання міністерств штат їхніх центральних апаратів може скоротитися з 9,2 тис. до 2,7 тис. осіб. Кількість працівників їхніх територіальних органів – з понад 15 тисяч до менш ніж 9 тисяч, а чисельність «перевіряючих» службовців зменшиться з 55 до 10 тисяч осіб.

Однак голова Національного агентства з питань держслужби (НАГС) Наталія Алюшина наголосила, що до завершення функціонального аудиту державної служби будь-які розрахунки є безпідставними.

Те, що говорять про оптимізацію, це дійсно необхідно, щоб зберегти керованість та стабільність і відновитися після війни, зазначила вона.

«Наразі утримувати весь держапарат для держбюджету дуже непросто», - наголосила голова НАГС.

Скорочення, за її словами, розпочнеться з вакантних посад. Наступного року кошти під вакансії у такій кількості, як зараз, уже не закладатимуться до держбюджету. Про це вона розповіла в ефірі національного телемарафону.

«Якщо говорити про скорочення, то так, як ми жили до війни, найближчим часом ми не житимемо. Зараз тотальна економія, розпочався функціональний аудит у міністерствах та відомствах.

Я не виключаю і третього, і четвертого секвестру бюджету. Тому, звісно, ​​утримувати великий держапарат непросто для держбюджету», - наголосила вона.

«Якщо ми скорочуємо витрати, то почнеться все зі скорочення вакансій. Ми зараз не говоримо про живих людей. Ми розпочали збір даних про держслужбовців і за тиждень вже будемо готові подати результати опитування щодо кількісного складу держслужбовців, щоб розуміти, скільки людей працює, скільки людей виїхало, скільки залишилося на окупованих територіях».

За її словами, у новій системі центральних органів виконавчої влади функції міністерств будуть централізовані: юридичну – закріплять за Мін'юстом, фінансову – за Мінфіном тощо.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Наталя Мамченко

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду