Рада підтримала обмеження на використання та продаж феєрверків

15:07, 16 серпня 2022
Пропонується продавати феєрверки особам, які досягли 16 років, а окремі типи феєрверків - особам, які досягли 18 років та обмежити їхнє використання та продаж.
Рада підтримала обмеження на використання та продаж феєрверків
Фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №7438 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів, яким пропонується обмежити використання та продаж феєрверків. Відповідне рішення підтримали 250 депутатів.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 24 Закону «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та встановити заборону на використання будь-яких феєрверків, зокрема салютів і петард, та проведення будь-яких заходів із використанням піротехнічних виробів та вибухових речовин (окрім сценічних піротехнічних виробів Т1 та Т2, феєрверків класу F1, що мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, який не перевищує 60 дБ, а також у випадках використання піротехнічних виробів Збройними Силами, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами відповідно до законодавства України).

Крім цього, пропонується встановити заборону на продаж та/або передачу будь-яким способом усіх феєрверків, зокрема салютів і петард, окрім феєрверків класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, що не перевищує 60 дБ.

При цьому забороняється продаж та/або передача будь-яким способом феєрверків класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, що не перевищує 60 дБ особам, які не досягли шістнадцяти років, а продаж та/або передача будь-яким способом сценічних піротехнічних виробів класу Т1 (піротехнічні вироби для сценічного використання, що мають низький рівень небезпеки) дозволяється лише особам, які досягли вісімнадцяти років, а сценічних піротехнічних виробів класу Т2 (піротехнічні вироби для сценічного використання, які призначені для використання виключно особами із спеціальною підготовкою) - особам із спеціальною підготовкою, вимоги до яких встановлюються Технічним регламентом піротехнічних виробів, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський доручив уряду розглянути петицію про заборону використання феєрверків на час воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Ярослав Конощук 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду