З початку агресії РФ пошкоджено та зруйновано житло 82 суддів та 296 працівників апаратів судів та судової адміністрації, — ДСА

08:00, 6 вересня 2022
Збитки судової влади внаслідок війни досягли 1,5 млрд гривень.
З початку агресії РФ пошкоджено та зруйновано житло 82 суддів та 296 працівників апаратів судів та судової адміністрації, — ДСА
Будівля Бородянського районного суду Київської області. Джерело фото: ДСА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Державній судовій адміністрації продовжують підраховувати збитки судової влади від початку агресії РФ 24 лютого 2022 року.

Як розповів під час онлайн-марафону «Бізнес в умовах воєнного стану» 2 вересня 2022 року голова Державної судової адміністрації Олексій Сальніков, прямі збитки судової влади з 24 лютого становлять вже не менше ніж 1,5 млрд гривень.

Так, пошкоджено або повністю зруйновано 77 будівель судів та 3 будівлі, в яких розташовувалися територіальні управління Державної судової адміністрації.

20 судів було пограбовано під час бойових дій.

Найбільше постраждали приміщення судів у Харківській області (19 приміщень), Донецькій області (12), Херсонській області (9) та Миколаївській області (9).

При цьому підрахувати повний розмір матеріальних збитків, завданих судовій владі, неможливо унаслідок окупації частини територій.

Однак, крім руйнування будівель судів та матеріальних втрат, у ході бойових дій значних збитків було завдано житлу суддів та працівників апаратів судів, що є окремою проблемою.

Так, за даними ДСА, внаслідок агресії РФ пошкоджено квартири та будинки 82 суддів, при цьому повністю зруйновано 22 квартири та будинки, що належали суддям.

Крім того, постраждали будинки та квартири 296 працівників апаратів судів та працівників ДСА, при цьому 49 квартир та будинків повністю зруйновані.

Нагадаємо, що у квітні Державна судова адміністрація оцінила збитки судової влади від війни в 1 млрд гривень.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України