«Нафтогаз» отримав добро уряду на нову спробу реструктуризації боргів компанії

14:05, 8 вересня 2022
Урядовці погодили здійснення правочину на суму понад 3 мільярди гривень та відповідні зміни до договору з емітентом євробондів НАКу
«Нафтогаз» отримав добро уряду на нову спробу реструктуризації боргів компанії
Фото: pravda.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів погодив зміни до кредитного договору між НАК “Нафтогаз України” та його кредиторами на суму понад 3 мільярди гривень у зв’язку з перемовинами про реструктуризацію боргів нафтогазового монополіста. Відповідне рішення закріплено розпорядженням уряду №782 від 7 вересня.

“Надати згоду на вчинення акціонерним товариством “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” правочину з Кондор Файненс пі.ел.сі. (Kondor Finance plc) на суму, що перевищує 3 млрд гривень, стосовно внесення змін до кредитного договору від 17 липня 2019 р. шляхом укладення додаткового кредитного договору, що додається до оригіналу”, - зазначається у документі.

Kondor Finance є емітентом єврооблігацій “Нафтогазу”. Рішення уряду, ймовірно, стосується погодження чергових пропозиції стосовно реструктуризації заборгованості НАКу перед зовнішніми кредиторами.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», «Нафтогазу» дозволили відтермінувати сплату  боргів за одним із випусків євробондів. Компанія може сплатити тіло боргу в розмірі 600 млн євро не у 2024 році, а у 2026 році, а відсотки за ним почне сплачувати у 2024 році.

Раніше “Нафтогаз” оголосив про дефолт. Як зазначили у компанії, уряд не погодив здійснення чергової виплати за євробондами.

Автор: Ярослав Конощук

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області