«Нафтогазу» дозволили відтермінувати борги за одним із випусків євробондів

20:51, 31 серпня 2022
Компанія може сплатити тіло боргу в розмірі 600 млн євро не у 2024 році, а у 2026 році, а відсотки за ним почне сплачувати у 2024 році.
«Нафтогазу» дозволили відтермінувати борги за одним із випусків євробондів
Фото: pravda.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Держателі єврооблігацій НАК «Нафтогаз» із терміном погашення у 2024 році погодилися на перенесення виплат на два роки, проте власники іншого випуску євробондів відмовилися від такого кроку, передає пресслужба «Нафтогазу».

Зазначається, що 77% інвесторів у папери з погашенням у липні 2024 року проголосували «за» і погодились на пропозицію з відтермінування виплат на два роки. Ця пропозиція була ідентична тій, на яку раніше погодилися держателі єврооблігацій України.

Таким чином компанія може сплатити тіло боргу в розмірі 600 млн євро не у 2024 році, а у 2026 році, а відсотки за ним почне сплачувати у 2024 році.

Сума відсотків, що відтерміновується впродовж 2022-2024 років, становить 90 млн євро, або 45 млн євро на рік.

Компанія вже звернулася до уряду з проханням погодити відповідний правочин для належного завершення запиту до держателів цього випуску єврооблігацій.

Водночас держателі єврооблігацій, термін погашення яких настає у листопаді 2026 року, на повторних зборах не підтримали нову пропозицію щодо змін до умов виплати боргу. Відтак найближчим часом «Нафтогаз» звернеться до уряду з пропозицією виробити спільну позицію щодо подальших дій з реструктуризації єврооблігацій компанії.

Раніше ми повідомляли, що Нафтогаз розпочинає операцію з управління боргом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області