У Мін'юсті кажуть, що Захід готовий передати резерви РФ Україні, однак є перешкода

13:27, 12 вересня 2022
Міністр юстиції Денис Малюська стверджує, що країни Заходу готові передати валютні резерви РФ України, однак не існує механізму передачі.
У Мін'юсті кажуть, що Захід готовий передати резерви РФ Україні, однак є перешкода
Джерело фото: Міністерство юстиції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство юстиції працює над конфіскацією усіх золотовалютних резервів РФ, які розміщені за кордоном, для покриття збитків від агресії РФ проти України та передачі їх нашій державі. І країни Заходу готові їх передати. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр юстиції Денис Малюська, коментуючи заяву про вимогу 300 мільярдів доларів репарацій від РФ.

“Меседж про 300 мільярдів можна перекласти іншою мовою. Заберемо все, що в них є за кордоном. Як вони декларували у звіті Центробанку РФ влітку минулого року, що в них за кордоном розміщено 300 мільярдів доларів валютних резервів. Приблизно цю суму підтверджували і бізнес-аналітики, тому ми орієнтуємося на цю цифру”, - зазначив міністр.

При цьому міністр додав, що Україна вимагатиме від РФ більшої суми репарацій.

“Сума збитків більша, ми будемо вимагати більше, але виходячи з реалій, що в них є за кордоном, це 300 мільярдів. Сума непогана, не маленька, буде гарною підтримкою для економіки”, - підкреслив Малюська.

Говорячи про перспективи передачі закордонних валютних резервів РФ Україні, Денис Малюська зауважив, що наразі не існує відповідного механізму.

“Проблема в тому, що ведемо перемовини, аби такі механізми були створено. Попереднє розуміння, що кошти, тобто резерви, потрібно передавати Україні, є. Інструмент є, це міжнародний договір, який дозволить знімати імунітет з активів РФ”, - зазначив урядовець.

За словами Малюськи, у подальшому може йтися про відібрання активів компаній РФ за кордоном і на останньому етапі - активів олігархів РФ. При цьому він наголосив, що на це потрібні роки.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, Вищий антикорсуд ухвалив перше рішення у справі про стягнення активів російського олігарха Євтушенкова.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області