Уряд дозволив подавати заяву про зміну імені поштою

13:39, 28 вересня 2022
Урядовці ухвалили рішення, яке надає можливість подавати заяву про зміну імені поштою або через представника особи, яка хоче змінити ім’я.
Уряд дозволив подавати заяву про зміну імені поштою
Фото: facebook.com/ukrposhta
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів дозволив подавати заяву про зміну імені поштою або через представника особи, яка хоче змінити ім’я. Відповідне рішення урядовці ухвалили напередодні.

За словами представника Верховної Ради у Кабінеті Міністрів Тараса Мельничука, рішенням уряду внесено зміни до порядку розгляду заяв про зміну імені (прізвища, власного імені, по батькові) фізичної особи та передбачено можливість подання заяви щодо зміни імені через представника або поштою.

«Встановлено, що у разі надання дозволу на зміну імені можна звертатись для державної реєстрації зміни імені до відділів державної реєстрації актів цивільного стану, дипломатичного представництва або консульської установи України та отримувати відповідне свідоцтво за результатом її проведення через представника», - додав Мельничук.

Чинний порядок розгляду заяв про зміну імені, зокрема, передбачає, що заява про зміну імені подається у письмовій формі за умови пред'явлення паспорта громадянина України,  а у разі, коли заявник  постійно проживає за кордоном,  - за умови  пред'явлення  паспорта  громадянина України для виїзду за кордон.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у співпраці з агресором підозрюється керівниця РАЦС у Маріуполі.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду