Олексій Данілов розповів, чи варто очікувати наступу з боку Білорусі

09:32, 11 жовтня 2022
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що бажаючих воювати з нами справжніх білорусів майже немає, а Лукашенко «є заручником ситуації».
Олексій Данілов розповів, чи варто очікувати наступу з боку Білорусі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, 10 жовтня Лукашенко заявив, що він з Путіним домовився про розгортання спільного регіонального угруповання військ.

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів в інтерв’ю УП, чи варто очікувати наступу з боку Білорусі найближчим часом.

«Те, що стосується Лукашенка і його заяв, ви знаєте, що він є заручником ситуації. Ми відслідковуємо ті процеси, які є на території Білорусі, розуміємо, що там відбувається. 

Можу сказати, що за дорученням президента на минулому тижні закінчилася перевірка всіх областей, які є близькими до білоруського кордону. Ця перевірка вже третя за дорученням президента з квітня місяця. 

І можу сказати, що наші прикордонники, наша територіальна оборона, весь сектор безпеки й оборони, який знаходиться на території областей, включно з регіональною владою, готовий до будь-якого розвитку подій. 

Я можу сказати – бажаючих воювати з нами справжніх білорусів майже немає. Вони розуміють наше відношення, вони розуміють ставлення.

Те, що стосується вищого політичного керівництва – якщо Лукашенко прийме рішення участі безпосередньо з військовими в цій війні, повірте, це буде останнє рішення, яке він мав би прийняти в своєму житті як людина, яка і так на сьогоднішній день не вважається президентом країни майже для всіх цивілізованих країн. Навіть не майже, а для всіх цивілізованих країн. 

Вони хочуть нас залякати і тому в них такий, знаєте, раніше в Першу світову війну був вислів "психологічні атаки". Це суто психологічна атака, щоб у нас почалася паніка тощо. Це треба перетерпіти», - зазначив Данілов.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва