Стало відомо, чому уряд звільнив голову Держслужби з питань етнополітики та свободи совісті

13:39, 8 грудня 2022
Вже екс-очільниця Держслужби з питань етнополітики та свободи совісті провалила оцінювання держслужбовців, що є законодавчою підставою для звільнення.
Стало відомо, чому уряд звільнив голову Держслужби з питань етнополітики та свободи совісті
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів звільнив Голову Державної служби з питань етнополітики та свободи совісті Олену Богдан через незадовільну оцінку службової діяльності. Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряду №1092 від 6 грудня

“Звільнити Богдан Олену Володимирівну з посади Голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті у зв’язку з отриманням негативної оцінки за результатами оцінювання службової діяльності у 2022 році (пункт 3 частини першої статті 87 Закону України “Про державну службу”)”, - зазначається у документі.

До слова частина першої статті 87 закону “Про державну службу” також надає право органам державної влади звільняти держслужбовців через:1)Ліквідацію державного органу; 2)Встановлення невідповідності державного службовця займаній посаді протягом строк виробування; 3) вчинення державним службовцем дисциплінарного проступку, який передбачає звільнення.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, Кабінет міністрів 6 грудня звільнив Олену Богдан з посади голови Державної служби з питань етнополітики та свободи совісті. Іншим рішенням урядовці підпорядкували Кабміну службу.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська