У «Слузі народу» хочуть продовжити строк служби РРО до завершення воєнного стану

12:01, 9 січня 2023
Пропонується встановити, що в разі закінчення строку служби РРО під час воєнного стану він вважається продовженим до припинення або скасування воєнного стану
У «Слузі народу» хочуть продовжити строк служби РРО до завершення воєнного стану
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких лідер монобільшості Давид Арахамія зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №8298 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо додаткової підтримки вітчизняної промисловості та бізнесу під час воєнного стану, яким, серед іншого, пропонується продовжити строк служби касових апаратів до завершення воєнного стану.

Законопроєктом пропонується внести зміни до закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та встановити, що строк служби зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій, у яких такий строк закінчився у період дії правового режиму воєнного стану, вважається продовженим до припинення або скасування воєнного стану на території України.

Слід зазначити, що наразі хоча і діє норма про обов’язок використання РРО усіма підприємцями окрім ФОПів першої групи, однак передбачена заборона на застосування штрафних санкцій за невикористання РРО, тому де-факто впроваджена РРО амністія. Разом з тим, як повідомляла «Судово-юридична газета», новий меморандум з МВФ передбачає подання до парламенту законопроєкту стосовно скасування штрафів за невикористання РРО.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду