Прокурор доручив слідчому відвезти обвинувальний акт в суд, але поліцейський вирішив нічого не робити

09:37, 7 лютого 2023
Суд закрив справу у зв’язку з закінченням строків досудового розслідування.
Прокурор доручив слідчому відвезти обвинувальний акт в суд, але поліцейський вирішив нічого не робити
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Дисциплінарний орган прокуратури притягнув до відповідальності чергового прокурора, який вирішив не надто перейматися долею кримінального провадження, в якому був процесуальним керівником.

Згідно з матеріалами дисциплінарної справи, прокурор Дніпропетровської обласної прокуратури Антон Б. у 2021 році був процесуальним керівником у кримінальному проваджені щодо використання підроблених документів та шахрайства. Справа стосувалась заволодіння шахрайським способом будівлею в місті Яремче Івано-Франківської області у 2016 році на підставі підробленого договору іпотеки, з подальшою зміною власника. Сума матеріальної шкоди – більше 5 млн. гривень.  

31 травня 2021 року Антон Б. затвердив обвинувальний акт і вручив його обвинуваченій.

Однак якимось дивом відповідний обвинувальний акт опинився в Індустріальному районному суді Дніпропетровська аж 13 жовтня 2021 року, тобто більше ніж через чотири місяці після його затвердження.

Як наслідок, 1 серпня 2022 року Індустріальний райсуд Дніпропетровська закрив провадження у зв’язку з закінченням строків досудового розслідування.

На свій захист прокурор Антон Б. повідомив, що після затвердження обвинувального акту 31 травня 2021 року у цей же день він надав слідчому поліції доручення передати обвинувальний акт разом з додатками та супровідним листом в Індустріальний райсуд.

Далі, оскільки прокурор був зайнятий ще й іншими справами, Антон Б. не відслідковував, чи вчасно потрапив обвинувальний акт в суд.

У зв’язку з цим, дисциплінарний орган прокуратури зазначив, що Антон Б. неналежним чином виконував обов’язки процесуального керівника та не переконався, що обвинувальний акт дійсно вчасно був доставлений в суд.

На думку дисциплінарного органу прокуратури, Антон Б. допустив недбалість під час виконання своїх службових обов’язків, що мало наслідком те, що обвинувачена уникла кримінальної відповідальності.

У підсумку, Антон Б. отримав дисциплінарне стягнення у виді догани.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду