ВАКС завершив дослідження письмових доказів обвинувачення у справі щодо недекларування квартири нардепом від «Слуги народу» Максимом Пашковським

12:15, 1 березня 2023
ВАКС завершив дослідження письмових доказів прокурора у справі щодо недекларування квартири Пашковським та долучив окремі документи захисту до справи.
ВАКС завершив дослідження письмових доказів обвинувачення у справі щодо недекларування квартири нардепом від «Слуги народу» Максимом Пашковським
Фото: Пашковський/Фейсбук
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд продовжив розгляд справи за обвинуваченням народного депутата від фракції «Слуга народу» Максима Пашковського у недекларуванні орендованої квартири.

На сьогоднішньому засіданні суд завершив дослідження письмових доказів сторони обвинувачення у зазначеній справі та перейшов до дослідження доказів сторони захисту. Зокрема було долучено до матеріалів справи договір купівлі - продажу квартири в недекларуванні оренди якої підозрюється Пашковський, а також договір дарування.

На думку захисника депутата, зазначені документи свідчать про те, що експертне дослідження квартири, в недекларуванні якої  обвинувачують Максима Пашковського є необ’єктивним.

«Є відомості які ми щойно дослідили, що ця квартира вартувала іншу суму, прошу залучити іншого експерта для проведення експертизи», - зазначив захисник.

Разом з тим суд не побачив підстав для залучення експерта для проведення нової експертизи.

«Колегія порадившись на місці вирішила відмовити у задоволенні клопотання. Сторона захисту мала можливість самостійно призначити експертизу. Всі документи для цього були у розпорядженні сторони захисту», - повідомив головуючий суддя Сергій Мойсак.

Також до матеріалів справи долучено лист Пашковського до НАЗК, в якому він заявив, що не повідомив вчасно про оренду квартири, оскільки не виявив помилку у відведений законодавством час на подання виправленої декларації.

Врешті-решт суд вирішив відкласти розгляд справи до 6 березня.

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення в декларації нардепа Пашковського. Пізніше на підставі цих матеріалів НАБУ і САП повідомили політику про підозру.

За версією обвинувачення, у декларації за 2020 рік нардепа не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року. Таким чином, він не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 та абз. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», народний депутат Артур Герасимов, який підозрюється у недекларуванні вілли в Іспанії знову не з’явився на судове засідання через відрядження.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області