Кабмін пропонує Раді припинити дію угоди РФ про спільний контроль осіб транспорту та товарів на кордоні України та РФ

08:10, 10 березня 2023
Пропонується припинити дію угоди між Україною та РФ про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському кордоні.
Кабмін пропонує Раді припинити дію угоди РФ про спільний контроль осіб  транспорту та товарів на кордоні України та РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №0192 про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському державному кордоні, яким пропонується припинити дію зазначеної угоди

Законопроектом, у зв’язку із докорінною зміною обставин, зумовлених збройною агресію РФ проти України, передбачено припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом РФ про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському державному кордоні, вчиненої 18 жовтня 2011 року в м. Донецьку та ратифікованої Законом України від 13 січня 2012 року

Зазначена угода визначає основи співробітництва під  час  здійснення  спільного  контролю,  пов'язаного з  перетинанням  українсько-російського державного кордону особами,  транспортними   засобами,  а  також  з  переміщенням  через  нього  товарів.

Передбачається, що здійснення спільного  контролю може бути тимчасово зупинене з  ініціативи України чи РФ,  про що інша сторона угоди не менше ніж  за  15 днів інформується дипломатичними каналами.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада денонсувала договір з РФ про співробітництво у використанні Азовського моря.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду